Norrsken – ett av naturens underverk

Norrsken eller Aurora Borealis som det också kallas är utan tvekan ett av naturens underverk och även om man numera kan förklara ljusfenomenet är det fortfarande ett magiskt skådespel som många drömmer om att få se eller har med på sin bucket list.

I Arjeplog och norra delen av Sverige är chanserna att få se norrsken mycket goda mellan september och mars/april. Bäst chans att se skådespeleriet har du kalla vinterdagar, då himlen är klar och mörk samt fri från moln.

Norrsken bildas då partikelstrålning från solen kommer i kontakt med jordens atmosfär. I samband med det uppstår ljus i olika färger beroende på hur långt ner i atmosfären de energirika kosmiska partiklarna når. Norrskenet kan skifta snabbt. Ena stunden kan det vara starkt och synligt i olika färger för att kort därefter nästan försvinna helt och sedan komma tillbaka igen. Norrskenet kan också “dansa”, vilket det gör då det går i vågor.

Att beskåda norrsken från Hornavan Hotell är magiskt. Vill ni bege er ut i vildmarken och beskåda fenomenet med hjälp av hundspann, skoter, snöskor mm. hjälper vi gärna till och anordnar en sådan aktivitet.

För mer information kontakta oss på info@hornavanhotell.se, 0961 – 777 100 eller klicka här.