Aktiviteter

Hotellet ligger vackert beläget vid sjön Hornavan, Sveriges djupaste sjö. Den är 226 meter djup och sträcker sig 70km från Arjeplogs samhälle till Jäkkvikk och har inte mindre än 400 öar att stoltsera med. Hornavan runt är en naturupplevelse i sig vilket skapar många aktiviteter, sommar som vinter!

Under sommarhalvåret passar det perfekt att ta en dagstur på ett av många fjälltoppar runt om i kommunen. Det finns båda korta, lätta fjälltoppar eller varför inte en heldagstur till Kungsleden? Behöver ni ett lunchpaket med er, är det bara att säga till i receptionen eller ringa i förväg och boka.

Ett besök på Silvermuseet är ett av många måsten när ni besöker Arjeplog. Där får ni veta allt om samernas silversmycken, dräkter och levnadsstil och om Arjeplogs historia. Klicka här för att besöka Silvermuseet’s hemsida.

Arjeplog består av en makalös fjällvärld där ni kan hitta era egna smultronställen. Passa på att flyga helikopter och se den storslagna naturen ifrån ovan. Kontakta oss i god tid så hjälper vi Er att boka!

Kommunen har närmare 8000 sjöar att stoltsera med och är ett paradis för fiskare. Vare sig det är flugfiske, trolling eller kastspö så finns det vattendrag för alla sorter. Fiskekort finns att köpa hos turistbyrån (Silvermuseet) och på OKQ8.